ROAD TRIPPIN'

Road Trippin'

Vier vrienden op een onstuimige road trip richting volwassenheid

 

Op het podium zien we vier mensen en vijf stoelen. Mo, Aisha, Tim en Alice stellen zich aan het publiek voor.  De vier nemen de toeschouwers mee terug naar hun middelbare schooltijd. Een heftige periode. Aisha schaamde zich voor haar huidskleur, Tim worstelde met zijn seksuele geaardheid, de onzekere Alice was vatbaar voor de verleiding van drank en drugs en de populaire Mo had een zware thuissituatie met een vader die altijd dronken was.

 

Het publiek ziet verschillende scenes voorbijkomen waarin de eerste twee jaar van hun middelbare schoolperiode getoond worden. Het is een tijd waarin veel pesterijen, discriminatie en gevoelens van eenzaamheid voorkwamen. Tot zij een voor een hun schoolgenoot Sjoerd ontmoeten. Sjoerd is standvastig, onwrikbaar en heeft een extreem groot rechtvaardigheidsgevoel. Langzaam groeien de vijf naar elkaar toe. Er breekt een periode aan van saamhorigheid. Sjoerd inspireert op zijn eigenzinnige manier de vier trots te worden op hun ‘anders’-zijn. Tot aan de examens is de groep altijd samen. Na de diplomauitreiking hebben de vrienden Sjoerd nooit meer gezien. Niemand weet waar Sjoerd is, Nu moeten ze ieder hun eigen road trip gaan maken.

 

 

 

 

Achtergrond

 

Regisseur Marjolein Frijling voerde gesprekken met jongeren en begeleiders van verscheidene gesloten afdelingen binnen de jeugdpsychiatrie. Marjolein vroeg naar wat of wie zij in hun leven het meest nodig hebben (gehad). Daarnaast gingen The Passengers voor deze voorstelling terug naar hun eigen middelbare schooltijd. Naast de verhalen van de geïnterviewde jongeren vormen de worstelingen van The Passengers zelf en de worstelingen van de mensen om hen heen, de basis van de voorstelling. 

 




 

Nagesprek


Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek (o.l.v. Marjolein), dat in afstemming met de organisatie in verschillende vormen kan plaatsvinden, afhankelijk van de doelgroep.

 

 

Concept en regie: Marjolein Frijling

Spel: Alexander Wolff, Martijn Wever, Eva Knibbe en Naomi Mc Donald

Substituten: Reinier Demeijer, Darshan Simrit en Sofieke de Kater 

Zakelijke leiding: Storytelling Centre

Grafische vormgeving: Melvin Wi